Transportindustrin i Storbritannien:

”Hämta tillbaka EU-chaufförer”

Logistics UK säger att regeringen måste prioritera att godkänna tillfälliga arbetstillstånd för att uppmuntra EU-chaufförer att återvända till Storbritannien för att stötta den brittiska leveranskedjan. En exklusiv analys har visat att 14 000 EU-chaufförer lämnade sina anställningar i Storbritannien fram till juni under 2020. Endast 600 av dem har återvänt.

Alex Veitch på Logistics UK förklarar att de EU-förare som har lämnat har också lämnat ett gapande hål i arbetskraften. Det krävs en kortsiktig lösning för att skydda den brittiska ekonomin.
– Branschen arbetar hårt för att rekrytera nya förare genom implementering av nya lärlingsutbildningar och andra utbildningsprogram och arbetar med DVSA för att påskynda examineringarna, men dessa åtgärder kommer ändå innebära att det tar tid att ta fram nya förare. Vår bransch behöver förare nu,. Vi uppmanar regeringen att replikera det tillfälliga visumsystem som införts för jordbruksarbetare och överföra det till logistikbranschen för att hålla lastbilar och skåpbilar i rörelse på kort sikt, säger han till Transport News.

Om artikeln

Publicerad: 2021-09-03 13:38
Kategori: Nyheter
Taggar: Arbetsvisum EU.chaufförer Förarbrist. Logistics UK