Svartlistade Svenskt Fordonsskydd svarar:

”Inte produkten som kritiseras”

Konsumentverket placerar bolaget ”Svenskt Fordonsskydd”, som har sin bas i Hongkong, på sin varningslista. Över 800 anmälningar av bolagets marknadsföring har kommit in och dessutom ett stort antal klagomål till upplysningstjänsten ”Hallå konsument”.

Konsumentverket placerar bolaget ”Svenskt Fordonsskydd”, som har sin bas i Hongkong, på sin varningslista. Över 800 anmälningar av bolagets marknadsföring har kommit in och dessutom ett stort antal klagomål till upplysningstjänsten ”Hallå konsument”.

”Svenskt Fordonsskydd” skickar ut fakturaliknande reklamutskick som påstår att nybilsgarantin på bilen slutat att gälla. De har ingen som helst koppling till vare sig någon biltillverkare eller till nybilsgarantin. Det framgår inte att det inte är en faktura, utan istället ett erbjudande.

Myndigheten skriver i ett pressmeddelande att ”Konsumentverket bedömer att Svenskt Fordonsskydd har orsakat och fortfarande orsakar konsumenter betydande problem. Myndigheten finner också att problemen innebär en överhängande risk för ekonomisk skada för konsumenter.”

Rättsliga åtgärder mot företaget har enligt Konsumentverket försvårats på grund av företagets registrering i Hongkong och därför inte gått att nå.

Myndigheten varnar nu för vilseledande marknadsföring från Svenskt Fordonsskydd.

Vi kontaktar Svenskt Fordonsskydd som bemöter Konsumentverkets svartlistning.
– Det är inte vår produkt som Konsumentverket har synpunkter på. De har synpunkter på vår marknadsföring. Vår marknads- och pressavdelning arbetar för fullt med att rätta till det som Konsumentverket slagit ner på, säger de till oss.

Vill du ta del av Konsumentverkets synpunkter på Svenskt Fordonsskydd, gör du det här.

Om artikeln

Publicerad: 2021-08-10 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Fordonsförsäkring Honkong Konsumentverket Marknadsföring Svartlistning Svenskt Fordonsskydd