Girteka satsar på de anställda – flyttar till nytt huvudkontor

Girteka Logistics fortsätter att expandera och utvecklas. De fler än 2 400 anställda i administrativ tjänst får ett nytt huvudkontor i Vilnius, Litauen. Den exklusiva interiören som liknar en naturlig oas är anledningen till att kontoret heter Girteka Park som kommer att välkomna besökare.

I Sverige ser vi emellanåt hur speditörer bygger stora kontorskomplex som i folkmun av många kallas ”skrytbyggen”, men frågan är hur dessa står sig i jämförelse med Girtekas kontorskomplex på sex våningar som kommer att inrymma ett gym, ett bibliotek för arbete i tystnad och en restaurang samt andra tjänster avsedda för endast de anställda som även får tillgång till fem uteterrasser där de kan arbeta utomhus samt vilorum.

På det nya kontoret fortsätter man att arbeta utifrån principen samarbete. De anställda kan ständigt fritt välja var de vill tillbringa sin arbetsdag – antingen i en tyst miljö eller i utrymmen skapade för lagarbete, var som helst inom EU eftersom företaget tillämpar en hybrid arbetsmodell.

Girteka Park kommer att ligga nära en av de viktigaste transportlederna i Vilnius som erbjuder antagligen dem bästa tillgängligheten för både privata och kollektiva resor inom huvudstaden.

Girteka Park kommer att placeras i ett område på 14 000 kvm i ett sexvåningshus i A+-energiklass, som redan har ett BREEAM Very Good-certifikat för byggnadens tekniska design. När byggnaden är klar kommer solpaneler att installeras på taket av byggnaden vilka kommer att producera cirka 10 procent av det årliga elbehovet för hela kontorskomplexet.

Cirka 540 parkeringsplatser kommer att erbjudas såväl under som ovan mark varav flera kommer att anpassas för elfordon. Förråd för cyklar och mopeder kommer att finnas och alla andra nödvändiga utrymmen för de anställda att klä om sig i. Byggnaden kommer att bli anpassad för personer med funktionsnedsättning.

Den skandinaviska stilen blandat med naturinslag kommer at dominera interiören i vilken oaser med levande växter kommer att ge en parkliknande upplevelse. DO-arkitekter står för interiören och de har tidigare gjort inredningar på företag som Vinted, SEB, Delfi och andra välkända företag som nyligen öppnat i Litauen.

Inflyttningen är planerad till första kvartalet 2022.


Om artikeln

Publicerad: 2021-08-04 09:43
Kategori: Nyheter
Taggar: Girteka Kontorskomplex Litauen Skandiavisk Stil Vilnius