Hydroscand lanserar ny kraftfull sug- och transportslang

Nu lanserar Hydroscand en ny hållbar saneringssugslang som är kraftigare än liknande slangar - samtidigt som den har en låg vikt och är smidig att hantera.


Hydroscands nya sugsaneringsslang går under namnet polyuretanslang 2,5 mm Performance och har som namnet indikerar, en godstjocklek på 2,5 millimeter. Trots detta, väger den mindre än de flesta likvärdiga slangar, samtidigt som den är flexibel och smidig att hantera.

Oskar Wilhelms, försäljningsansvarig för industrislang på Hydroscand.
– Detta är en slang som håller. Den klarar av kraftigt slitande material utan att för den sakens skull bli oflexibel och svårhanterlig. Detta beror på PU-slangens unika konstruktion med två olika kvalitéer av polyuretan. Ett ytterhölje som liknar de flesta andra PU-slangar, samtidigt som den har en kärna som är mer mjuk och följsam. Något som ger slangen en ökad flexibilitet och låg vikt, säger han.

Polyuretanslang 2,5 mm Performance, är en transport- och sugslang som kan hantera extremt slitande material så som sten, grus, borrkax och granulater. Den är därför idealisk för saneringsarbeten på exempelvis rivnings- och byggarbetsplatser.

Slangens insida är helt slät, till skillnad från de flesta andra PU-slangar. Det resulterar i ett maximalt flöde till följd av den minskade friktionen och kunden slipper tänka färdriktning.

Slangens insida är helt slät till skillnad från de flesta andra PU-slangar. Det resulterar i ett maximalt flöde till följd av den minskade friktionen och kunden slipper tänka färdriktning.

Polyuretanslang 2,5 mm Performance används med fördel tillsammans med DISAFLOW-kopplingar i 513000-serien, som även dessa finns tillgängliga i Hydroscands sortiment. Du hittar PU-slangen i online på hydroscand.se eller i din närmaste Hydroscand-butik.

Om artikeln

Publicerad: 2021-06-18 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Borrkax Disaflow Granulater Hydroscand Polyuretanslang Sugsaneringsslang Transport- och sugslang