Vem blir Årets Trafikhjälte 2021?

På tisdag den 25 maj är det Trafiknykterhetens dag. En dag som Motorförarnas helnykterhetsförbund (MHF) instiftat för att uppmärksamma konsekvenserna av rattfylleri. Den 25 maj koras också Årets Trafikhjälte 2021.

Under Trafiknykterhetens dag uppmärksammas vikten av en nykter trafik. Tillsammans med besiktningsföretagen Bilprovningen, Besikta och Opus kommer flygblad om vad var och en kan göra för en säkrare trafik att delas ut på över 300 platser över hela landet och olika manifestationer genomförs.

Varför är detta viktigt? Jo, eftersom det sker 525 rattfyllerikörningar i timmen i Sverige, över 12 000 körningar per dygn. Risken för att du möter en rattfyllerist på vägen är tyvärr enorm.

Årets Trafikhjälte är någon som utmärkt sig för att ha visat civilkurage, stor bragd och handlingskraft i risk-, och olyckssituationer i trafiken. Denne är en förebild vars exempel motiverar andra att ingripa när någon behöver en medmänniska eller för att förhindra en trafikolycka. Allmänheten har nominerat ett antal kandidater varav tre finalister har valts ut.

Priset delas ut av MHF och Körkortonline.se och består av ett kontant stipendium på 10 000 kronor, ett diplom samt en vacker hedersutmärkelse i form av en droppe i glas.

Om artikeln

Publicerad: 2021-05-21 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Årets Trafikhjälte Fyllekörning MHF Nykterhet Polis Rattonykterhet