En lastbil från Foria och en från Turebergs Transport möts på Riddarholmen.

Foria AB förvärvar Turebergs Transport AB

Foria förvärvar Turebergs Transport. Det innebär att Foria stärker sin närvaro särskilt i Stockholmsregionen vilket minskar transportavstånden och därmed klimatpåverkan.

 

Bättre logistik och kortare transportavstånd är en effekt av att Turebergs Transport utgår från norra och Foria från södra Stockholm. Det minskar klimatpåverkan och var utslagsgivande i ett större projekt de båda bolagen redan samarbetar i.

Under projektet har Foria och Turebergs Transport kommit varandra nära och upptäckt stora synergier av ett förvärv. Turebergs säljs av ägaren Daniel Bergholtz som i samband med affären blir näst största aktieägare i Foria. Daniel Bergholtz kommer även att föreslås ingå i Forias styrelse.

Uppköpet av Turebergs Transport är en del av Forias tillväxtstrategi. Under år 2020 genomförde bolaget två förvärv inom verksamhetsområdet spol och sug. Förvärvet av Turebergs Transport innebär att Foria blir en än starkare leverantör av transporter inom bygg och anläggning, miljö och distribution.

Foria är verksamma i Stockholm, Uppsala, Sörmland och Östergötland och transporterar i hela Sverige. Förvärvet av Turebergs Transport förutsätter godkännande från Konkurrensverket i Sverige.

Om artikeln

Publicerad: 2021-05-07 11:26
Kategori: Nyheter
Taggar: Anläggning Foria Miljö Spel och Sug Tyrebergs