Fords skåpbilar får ”ögon i nacken”

Ford lanserar en ny, digital backspegel för Transit Custom och 2-tons Transit. Med hjälp av kamerateknik ger backspegeln en panoramasikt bakom de stora skåpbilarna.

 

I de flesta skåpbilar är hur man ser i dörrspeglarna avgörande för att kunna köra säkert på vägarna. Allt från cyklister, fotgängare och andra bilister kan vara svårt att upptäcka. Speciellt om fordonet är fullastat eller inte har bakrutor.

Den nya digitala backspegeln ser ut som en klassisk backspegel, men är i verkligheten en skärm med hög upplösning vilken i realtid ger en panoramabild av allt som händer bakom bilen.

Skärmen i spegeln ger dubbelt så mycket sikt som en vanlig backspegel och spegeln anpassar sig dessutom automatiskt till ljuset i hytten för att ge den bästa bilden.

Owen Gregory, direktør, Commericial Vehicle Aftersales, Ford Europa.
– Spegeln gör det inte bara lättare att orientera sig i trafiken. Sikten runt bilen är avgörande för säkerheten. Speciellt för de bilister och förare som har många leveranser i stadsområden med tung trafik. Med den nya backspegeln skapar vi säkerhet för både föraren och särskilt mjuka trafikanter, säger han.

Spegeln kan eftermonteras i Transit Custom tillverkade efter 2012 och 2-tons Transit tillverkade efter 2014. Ingen av modellerna har bakrutor som standard. Spegeln kan beställas och eftermoteras hos alla Fordhandlare.

Om artikeln

Publicerad: 2021-04-12 14:19
Kategori: Nyheter
Taggar: