Tyska Aurelius köper svenska Bring Frigo AB

Det Postenägda företaget Bring Frigo AB säljs till Tysklandsbaserade investeringsbolaget Aurelius.

 

Posten Norge AS och Aurelius har idag tecknat avtal om försäljning av aktierna i Bring Frigo AB samt underliggande företag till Aurelius. Försäljningen måste nu godkännas av konkurrensverket i såväl Norge som Sverige.

Bring Frigo är en av de stora inom tempererad logistik i Sverige och har ett internationellt nätverk i Sverige, Danmark, Finland, Nederländerna, Frankrike och Norge.

Aurelius ser stora möjligheter hos Bring Frigo framledes. Bring Frigo anser att Aurelius är väl positionerad för att ta företaget vidare och förbättra samt utveckla verksamheten ytterligare på en konkurrensutsatt marknad.

Bring Frigo bedriver tempererad logistik i Sverige och internationellt. Det inkluderar fordon för tempererad transport, kyl- och fryslagring samt anpassade terminaler. Bring Frigo hade 2020 en omsättning på cirka 2,4 miljarder kronor. Antalet anställda är cirka 900.

Om artikeln

Publicerad: 2021-03-29 10:02
Kategori: Nyheter
Taggar: Aurelius Bring Investeringsbolag Posten Tempererad Logistik