Ny smidigare alkomätare från Dräger

Dräger Alcotest 4000 är här. Den nya alkomätaren är likt sin föregångare en privat mätare med professionell prestanda som ger användaren säkra besked varje gång. Ny smidigare design gör den lätt att använda var du än befinner dig. Men vad är det för huvudsaklig skillnad på en alkomätare för privat bruk och en för professionellt bruk? Och vad gör Drägers nya alkotmätare bra enligt tillverkaren?


Det har aldrig varit så lätt för en privatperson att helt försäkra sig om att gårdagens intag av alkohol lämnat kroppen. Den nya mätaren från Dräger är både säker i sitt resultat, smidig att ta med och lätt att använda. 2016 var

Dräger var först i världen med att lansera en alkomätare för privat bruk som var godkänd mot den professionella standarden. Uppföljaren och ersättaren Alcotest 4000 är lika träffsäker, men modernare design och möjligheten att själv byta batteri gör den smidigare och mer lättanvänd.

Dräger levererar sedan över 60 år tillbaka alkomätare till polisen både i Sverige och utomlands. Samma teknik som används i polisens professionella mätare används i Alcotest 4000. Det gör att användaren kan vara säker på att provet stämmer varje gång. Det som skiljer Alcotest 4000 från polisens mätare är, förutom priset, att den är lättare att använda. Den har enbart de funktioner som en privatperson behöver och är speciellt framtagen för självtest.

Det finns idag två standarder för alkotestare. Den privata standarden, EN 16280 och den professionella standarden, EN 15964. Den professionella standarden ställs det markant högre krav på när man ska få produkten godkänd.

Vi frågar Björn Strandberg, produktchef, vad det är för skillnad på den privata och professionella modellen. Han berättar att bland de alkotestare för privat bruk som finns ute på marknaden, förekommer det mätare som mäter väl generöst. Han har sett exempel på att det kan variera mellan att mäta 0,14-0,26 promille. En variation som kan försätta förare i en svår situation och medföra stora risker för medtrafikanterna.

Hur är det då med er modell för privat bruk? Björn Strandberg berättar att det finns flera saker som gör deras alkomätare tillförlitlig, men väljer att fokusera på det allra viktigaste.
– Vår Dräger Alcotest 4000 har noga tagits fram i enlighet med de krav som ställs i den professionella standarden och är också godkänd enligt denna. Det ger en tillförlitlig produkt och fördelarna med det är uppenbara, avrundar Björn Strandberg.

Om artikeln

Publicerad: 2021-03-02 15:14
Kategori: Nyheter
Taggar: Alkomätare Alkotestare Dräger Drogfylla KGK Rattfylla