Utökat servicenätverk för DAF

Nordic Truckcenter växer nu ytterligare på verkstadssidan. Totalt har man idag 35 auktoriserade servicepartners utspridda i Sverige. ”Där det finns DAF-lastbilar, ska vi finnas på plats för att kunna erbjuda verkstad och reservdelar på nära håll”, säger Johnny Omö Bergkvist, servicemarknadschef på Nordic Truckcenter.
Exklusiv placering


Nordic Truckcenters långsiktiga ambition är att erbjuda DAF-service över hela landet, antingen genom egna verkstäder eller via partners. Idag är nätverket etablerat i hela Syd- och Mellansverige samt i de största orterna i Norra Sverige.

Johnny Omö Bergkvist berättar att de dDet senaste halvåret bland annat har skrivit avtal med verkstadsföretaget Serviceexperten i Årsta och Göteborg och även utökat samarbetet med Malte Månsson i Borlänge, Linköping och i Jordbro, där de även delar kontor.
– Nu senast har vi signerat ett avtal med Tecto Trucks som driver verkstad i våra gamla lokaler i Markaryd, säger han.

Alla auktoriserade servicepartners utför service och reparationer samt tillhandahåller reservdelar för alla DAF- och Iveco-fordon. Efter att Nordic Truckcenter har samlat alla funktioner i Malmö, upplever de att leveranserna till övriga landet har effektiviserats ytterligare.

Patrik Lundin, vd för Nordic Truckcenter Sverige, avrundar.
– Vi har verkstad, reservdelslager, försäljning och administration för både DAF och Iveco på en och samma plats. Det innebär att vi blir starkare i Skåneregionen samtidigt som vi kommer närmare fabriken i Holland vilket innebär snabbare leveranser hit och härifrån kan vi leverera till hela Sverige redan nästa dag, säger han.

Gelins KGK

Om artikeln

Publicerad: 2021-02-08 11:45
Kategori: Nyheter
Taggar: