Utökat servicenätverk för DAF

Nordic Truckcenter växer nu ytterligare på verkstadssidan. Totalt har man idag 35 auktoriserade servicepartners utspridda i Sverige. ”Där det finns DAF-lastbilar, ska vi finnas på plats för att kunna erbjuda verkstad och reservdelar på nära håll”, säger Johnny Omö Bergkvist, servicemarknadschef på Nordic Truckcenter.
Chaufförspodden – Exklusivt


Nordic Truckcenters långsiktiga ambition är att erbjuda DAF-service över hela landet, antingen genom egna verkstäder eller via partners. Idag är nätverket etablerat i hela Syd- och Mellansverige samt i de största orterna i Norra Sverige.

Johnny Omö Bergkvist berättar att de dDet senaste halvåret bland annat har skrivit avtal med verkstadsföretaget Serviceexperten i Årsta och Göteborg och även utökat samarbetet med Malte Månsson i Borlänge, Linköping och i Jordbro, där de även delar kontor.
– Nu senast har vi signerat ett avtal med Tecto Trucks som driver verkstad i våra gamla lokaler i Markaryd, säger han.

Alla auktoriserade servicepartners utför service och reparationer samt tillhandahåller reservdelar för alla DAF- och Iveco-fordon. Efter att Nordic Truckcenter har samlat alla funktioner i Malmö, upplever de att leveranserna till övriga landet har effektiviserats ytterligare.

Patrik Lundin, vd för Nordic Truckcenter Sverige, avrundar.
– Vi har verkstad, reservdelslager, försäljning och administration för både DAF och Iveco på en och samma plats. Det innebär att vi blir starkare i Skåneregionen samtidigt som vi kommer närmare fabriken i Holland vilket innebär snabbare leveranser hit och härifrån kan vi leverera till hela Sverige redan nästa dag, säger han.

Daf

Om artikeln

Publicerad: 2021-02-08 11:45
Kategori: Nyheter
Taggar: