Foto: Proffs, arkiv

PostNord Logistics Awards 2021 – dags att nominera

På grund av pandemins framfart ställdes evenemanget PostNord Logistics Awards in 2020. Nu är det åter dags att dela ut Sveriges största logistikpris. Den 13 april koras Sveriges mest innovativa logistiklösning i samband med ett livesänt digitalt evenemang. Lämna in ditt bidrag senast den 14 februari.


Den 13 april arrangeras den 19:e upplagan av evenemanget PostNord Logistics Award. Tävlingen instiftades år 2002 för att uppmärksamma och premiera god logistik – innovativa logistiklösningar som levererar kundnytta, ökad effektivitet, hållbarhet och socialt ansvarstagande.

Mathias Krümmel, Sverigechef på PostNord och medlem i PostNord Logistics Awards namnkunniga jury.
– I år kan vi återigen äntligen genomföra evenemanget där vi utser Sveriges bästa, mest innovativa logistiklösningarna. Vi ser fram emot att få många spännande nomineringar, så passa på att skicka in ditt bidrag! Vi ställer såklart om och gör evenemanget digitalt för att kunna genomföra det på ett säkert sätt, vilket gör att kanske ännu fler kan inspireras och vi kan ta lärdom av nya branschlösningar, säger han.

PostNord Logistics Award är den enda logistikutmärkelsen i Sverige som alla företag och organisationer som har verksamhet i Sverige kan nomineras till.

Juryn består av forskare, specialister och företagsledare – alla med stor kompetens och erfarenhet inom logistikområdet. I juryn sitter ordförande Mats Abrahamsson, professor i logistik, Lotta Lyrå, vd Södra, Mats Rignell, Supply Chain Executive, Peter Hesslin, Chef för affärsområdet e-handel och logistik på PostNord, Carl Lumsden, Logistikchef på Skruvat.se och Bythjul.com, Mathias Krümmel, chef för PostNord Sverige och Stefan Karlöf, projektledare för juryarbetet, Chefredaktör för Supply Chain Effect.

Tävlingen belönar Sveriges smartaste logistik-innovativa logistiklösningar som levererar kundnytta, ökad effektivitet, hållbarhet och socialt ansvarstagande. Tävlingen är öppen för alla företag och organisationer, oavsett storlek, som bedriver verksamhet i Sverige.

När juryn för PostNord Logistics Award fattar sitt beslut är det tre grundläggande kriterier som är utgångspunkten:
– Logistiklösningens grad av kundnytta, innovationskraft, kreativitet och nytänkande.
– Logistiklösningens effektivitet och påverkan på verksamhetens konkurrenskraft samt effektivitet och lönsamhet i verksamheten totalt sett.
– Logistiklösningens bidrag till företagets samhällsansvar (CSR) i form av mindre klimatpåverkan och bättre arbetsförhållanden i supply chain.

Vill du skicka in ditt bidrag, gör du det här.

Om artikeln

Publicerad: 2021-01-20 09:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Covid Innovativ Logistik Postnord Logistic Award