Lördagen före Lucia var Christer och lämnade grejer till onkologavdelningen i Linköping. Foto: Tommy Holl

Miljonerna rullar in till Barncancerfonden – tack vare Christers idé

”Vi står inte bara i vägen – vi gör en del bra också.”
Det är ledorden för lastbilschauffören Christer Thynell. Han drog igång Facebookgruppen ”Vi som kör för barncancerfonden” som blivit något av en folkrörelse bland chaufförer.Christer, som inte känner sig helt bekväm med att stå i rampljuset, har fått vänja sig i takt med att insamlandet uppmärksammas. Och dagarna före Lucia blev den 57-årige chauffören, som bor i Rävemåla, nominerad till årets kronobergare.
– Det är ju helt surrealistiskt, säger Christer på sin omisskännliga skånska. Vem hade kunnat tro det. Jag, en obotlig skåning, som hamnat i Småland.

Han drog igång i februari och sen blev första insamlingsmånaden i mars. Det gick så bra att han ville prova en gång till, den här gången i september.
– Och då hände det verkligen grejer, berättar Christer som till vardags kör för Beje Åkeriservice i Jönköping. Vi blev över tvåtusen ekipage som körde in över två miljoner kronor. Helt galet bra, tillägger han.

Efter den insamlingen var tanken att gruppen skulle ligga i träda till september nästa år, 2021.
– Men det blev en fas två, eller andra steget i raketen, eller vad man nu vill kalla det.

Gruppen fick massor med grejer från företag i branschen att skänka till cancersjuka barn. Det var lass med godis, målargrejer, ritblock, leksaker.

Läs mer i Proffs nr 1-2021. Då får du bland annat veta hur Cristers idé föddes. Är du nyfiken och vill veta mer om hur du kan hänga med i insamlingsgruppen, leta då upp ”Vi som kör för barncancerfonden Sept. 2021” på Facebook!

Redaktionen lyfter på hatten för Christer Thynell – och för alla som bidragit till det fantastiska resultatet. God jul till er alla!

Text: Håkan Bjärsdal
Foto: Tommy Holl

Om artikeln

Publicerad: 2020-12-23 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Barncancerfonden Christer Thynell Välgörenhet