IVECO lanserar röststyrd förarassistans

Iveco lanserar röststyrd förarassistans för lastbilsförare baserat på teknik från Amazon Web Services (AWS).
Chaufförspodden – Exklusivt


Ivecos senaste projekt som är baserat på Amazon Web Services (AWS), sätter nya standarder för innovativa tjänster för förare genom att införa en röststyrd tjänst via Amazon Alexa.

Med den röststyrda tjänsten kan föraren använda sin röst för att styra ruttplanering, kontrollera fordonets underhåll och skick samt begära körtips. Röststyrningen kan också styra de olika funktionerna i hytten och därmed öka trafiksäkerheten eftersom föraren kan koncentrera sig på att köra. Det hjälper även föraren att hålla kontakten med Ivecoorganisationen.

Rösttjänsten som utvecklats av Ivecos digitala team med stöd från AWS Professional Services, är baserad på Amazons ”working backward”-metod, som ingår i AWS Innovation Program och använder serverlös teknik, maskininlärning, röststyrning och AWS-säkerhet.

Budi 2021

Om artikeln

Publicerad: 2020-12-03 10:48
Kategori: Nyheter
Taggar: