Anders Karlsson. Foto: Bo Reinerdahl / Svensk Åkeritidning Anders Karlsson. Foto: Bo Reinerdahl / Svensk Åkeritidning

En profil inom svensk lastbilspress har lämnat oss

Anders Karlsson är död

Anders Karlsson, chefredaktör för Svensk Åkeritidning, hittades på tisdagen död i sitt hem. Anders var en av de första kollegorna som jag träffade när jag kom in i tidningsbranschen i början av 1990-talet.

Jag minns hur imponerad jag blev när vi pratade om vägtransportbranschen, han hade siffror och statistik om det mesta bakom örat och om det var något man funderade över, var det till Anders man kunde vända sig för ”snabba” svar som inte behövde ifrågasättas.

Anders Karlsson ”poppade upp” på några olika förlag genom åren och emellanåt, erkänner jag, visste jag inte riktigt var och för vem han arbetade. Det var faktiskt lite signifikant för honom. Alltid på språng – och alltid nya projekt på gång. Hans arbetsresor blev därför otaliga genom åren.

Det är med stor sorg som jag konstaterar att han nu har gjort sin sista resa. Vi är många kollegor som kommer att sakna Anders Karlsson. Mina och mina kollegors tankar går till Anders nära och kära.

Anders Karlsson blev 50 år ung…

Göran Rosengren
Chefredaktör

Om artikeln

Publicerad: 2020-10-01 13:36
Kategori: Nyheter
Taggar: Anders Karlsson Dödsfall Svensk Åkeritidning