Med den nya DAF Connect-appen hjälper förarna med effektiv bränsleförbrukning och mycket mer.

DAF Connect-appen för bättre bränsleeffektivitet

DAF Trucks lanserar nu en app som kan optimera förarens körbeteende med hjälp mobiltelefonen för att förbättra bränsleeffektiviteten och därmed minska koldioxidutsläppen. Med appen DAF Connect kan planerare, vagnparksägare och förare dela reseinformation med varandra och lagra den centralt.

De flesta lastbilar som rullar ut från DAF:s produktionslinjer är utrustade med DAF Connect, plattformen för vagnparkshantering. Via en onlineportal ger det här systemet vagnparkschefer och planerare realtidsinformation om hur fordonen och de logistiska processerna fungerar. Det integrerade Eco SCORE-kortet gör det även möjligt för dem att se hur effektivt föraren kör.

Med den nya DAF Connect-appen utökar DAF sina plattformstjänster för vagnparkshantering ytterligare. Appen, som är tillgänglig från Google Play och Apple App Store, är länkad direkt till Eco SCORE-kortet och visar förarna vad de kan göra för att köra mer effektivt. Till exempel accelerera mjukt och låta lastbilen rulla längre,Eller förutse trafikflödet ännu bättre. Användning av farthållare och tomgångstid visas tydligt. Allt visas på en instrumentpanel som ger föraren omedelbara tips om hur lastbilen kan köras mer effektivt.

Jorg Wijnands, chef för marknadsföring på DAF Connect.
– En förare som vet hur man ska köra så effektivt som möjligt kan minska de årliga kostnaderna med tusentals kronor. Vi har också noterat att ett allt större antal DAF-kunder belönar förare vars Eco SCORE-kort visar att de kör effektivare, säger han.
Han fortsätter och säger att med DAF Connect-appen kan förarna inte bara analysera sina prestationer under de senaste 24 timmarna, utan även under föregående vecka, månad, kvartal eller år eftersom appen är kopplad till förarens kort är det egna resultatregistret alltid tillgängligt, oavsett vilken DAF-lastbil de kör och även om de arbetar för flera olika arbetsgivare.

En annan funktion i DAF Connect-appen är möjligheten för planerare och vagnparksägare att kommunicera med föraren via DAF Connect-plattformen om scheman, resväg och andra logistiska problem. Deras frågor dyker upp på förarnas mobiltelefoner och kan besvaras med en knapptryckning. All kommunikation mellan föraren och hemmabasen lagras centralt. Det gör det till exempel möjligt för en ny grupp planerare att få tillgång till all information efter en skiftändring.

Jorg Wijnands avrundar.
– DAF Connect-appen är ett bra exempel på vår beslutsamhet att förbättra DAF Connect med appar som verkligen gör skillnad för både transportören och föraren, säger han.


Om artikeln

Publicerad: 2020-10-12 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Bränsleeffektivitet CO2 Daf Connect DAF Trucks