Brittiskt åkeri fick böta 57 500 för förares död

Oxfordåkeriet Reason Transport fick böta motsvarande nära 57 500 svenska kronor efter att en av deras förare krossades till döds under en pall på över 1 ton när han lossade.

<strong><br></strong>

Petru Pop dog när han levererade gods till en bostadsadress i High Wycombe. Åkeriet, som vid tillfället var medlem i Palletways, pläderade icke skyldig till anklagelserna som framförts av Health ans Safety at Work Act (motsvarande svenska Arbetsmiljöverket).

I ett uttalande sade åkeriet: ”Böterna som aviserats rör Oxfordshirestationerade Reason Transport UK Ltd som slutade med sin verksamhet året efter olyckan på grund av ekonomiska problem. Den tragiska olyckan berodde på att en felaktig vikt var angiven på pallen vilket ledde till att en pall med för hög vikt hanterades.”

Åkeriet säger att deras tankar går till förarens familj och att de helt stödjer branschöverskridande insatser för att säkerställa att pallvikter är angivna på ett korrekt sätt genom hela leveranskedjan för att på så sätt skydda alla förare i Storbritannien.

Sedan 2015 har en branschrelaterad grupp samarbetat med HSE (Information about health and safety at work), för att skapa vägledning för vikter inom branschen.

Trots en påtaglig oro inom branschen rörande viktbegränsningar på pallar avsedda för leveranser med bakgavellyft, särskilt till inrikes adresser, har gruppen ännu inte lyckats ta fram en vägledning, avslutar Commercial Motor.

<strong><br></strong>

Om artikeln

Publicerad: 2020-10-22 14:34
Kategori: Nyheter
Taggar: Böter Commercial Motor Dödsolycka