Nio lastbilschaufförer delar mångmiljonvinst på Lotto

Onsdagens dragning på Lotto 1 levererade två rader med 7 rätt. En av raderna visade sig tillhöra nio lastbilschaufförer från Uppsala som tillsammans delar på drygt 4,1 miljoner kronor. Men det tog ett tag innan de förstod att en av de vinnande raderna tillhörde dem.
- Det är skitkul att få dela detta med kollegorna, sa gruppens spelansvarige när han gratulerades av Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör.

Mannen i 30-års åldern, som är gruppens spelansvarige, tittade på kvällens dragning och såg att två rader prickat in alla rätt och en mångmiljonvinst vardera. Inte visste han då att en av raderna var deras.
– Jag har ingen koll på numren då vi kör hux flux så jag visste först inte att vi hade vunnit. Jag rättade raden efter dragningen och när jag såg vinsten var jag tvungen att logga ut och in igen för att se att det verkligen stämde, sa mannen.

Direkt efter upptäckten meddelade han nyheten till sina kollegor för att dela glädjen för vinsten på hela 4 188 067 kronor.
– Det känns bra! De förstår väl inte heller riktigt. Men det är kul! sa mannen både chockad och glad när han gratulerades.

Det var drömmen om en storvinst som fick de nio lastbilschaufförerna att börja spela Lotto, och efter tre år blev drömmen sann. Men det är inte alla på jobbet som får dela glädjen.
– Även om man alltid har drömt om en storvinst så trodde vi nog aldrig att vi skulle få 7 rätt. Det finns några på jobbet som inte är med som nog kommer ångra sig nu, berättade mannen.


Kollegorna kommer fira
vinsten på något sätt, men strax efter vinstutfallet hade de inte bestämt hur.
– Vi får prata ihop oss på lunchen hur vi ska fira detta, någonting kommer det bli. Men man behöver inte ha så bråttom, sa mannen.

De nio kollegorna får cirka 465 000 kronor vardera att sätta guldkant på vardagen för.
– Det här ger ett litet lyft i vardagen. Jag vet inte riktigt vad jag eller de andra kommer göra för pengarna, det blir nog mest ett extra klirr i kassan och det är ju skönt, sa mannen glatt.

Men en sak som mannen har som stort intresse, och gärna vill lägga en del av vinsten på, är resor. Så längre fram kommer mannen troligtvis fira med en resa eller två.

De nio arbetskollegorna kammade hem Uppsalas sjunde miljonvinst hittills i år och Lottos 110:e för året. Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin drogs med i lastbilschaufförernas vinstglädje.
– Vilken grej att kamma hem en mångmiljonvinst tillsammans med sina kollegor! Det lär vara riktigt härlig stämning i deras lunchrum nu. Delad glädje är som bekant dubbel glädje.

– Roligt också att de lyckades pricka in 7 rätt när Lottos jackpot var så hög så att de får närmare en halv miljon kronor vardera, fastän de är så många som delar på vinsten, avslutar vinnarkommunikatören.

Spelet som gav miljonvinsten var lagt online på Svenska Spel Turs hemsida.

Rätt rad Lotto 1, 23 september 2020: 5 ─ 8 ─ 11 ─ 13 ─ 19 ─ 27 ─ 31

Om artikeln

Publicerad: 2020-09-25 14:25
Kategori: Nyheter
Taggar: Lotto Miljonvinst Spel Tur