DHL Logistics Trend Radar avslöjar framtida logistiktrender

I den femte upplagan av Logistics Trend Radar har DHL återigen visat 29 viktiga trender som kommer att påverka logistikbranschen de närmaste åren. Rapporten är resultatet av omfattande analyser av makro- och mikrotrender samt insikter från ett stort partnernätverk inklusive forskningsinstitut, tekniska aktörer, nystartade företag och kunder.

Katja Busch, Chief Commercial Officer på DHL.
– För oss som logistikexperter är det viktigt att förutsäga de framtida utmaningarna och tänka oss möjliga lösningar så att vi bäst kan ge våra kunder råd. Megatrender som kommer att fortsätta att engagera oss är inte okända: ny teknik, ökad e-handel och hållbarhet. Vissa områden kommer att utvecklas snabbare än andra, så det finns ett behov av att förstå de bakomliggande trenderna och deras inverkan på logistik – inte minst på grund av covid-19:s inverkan på både global handel och arbetskraft, säger hon.

Framtidens stora utmaning kommer att vara att säkra arbetskraften inom logistik genom utbildning och kvalifikationer i allt mer tekniskt sofistikerade verksamheter. Detta kommer att stå högt på de strategiska agendorna för försörjningskedjeorganisationerna under de kommande åren, säger Matthias Heutger, Senior Senior Vice President, Global Head of Innovation & Commercial Development på DHL.
– Baserat på data från de senaste sju åren kan vi göra långsiktiga prognoser och därmed stödja våra partners och kunder att skapa färdplaner för verksamheten samt hjälpa till att strukturera och katalysera ytterligare branschledande forskning och innovationer, säger han vidare.

DHL publicerar regelbundet Logistics Trend Radar. Både inom DHL och över hela branschen, har det blivit en erkänd standard för strategi och innovation, liksom ett viktigt verktyg för att forma riktningen för specifika trender.

Om artikeln

Publicerad: 2020-09-24 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: DHL Logistics Logistikexperter Trend Radar