Premiäranlöp för CMA CGMs nya ”Scandinavian Shuttle Service” och m/s Aries J. i Helsingborgs Hamn. Foto: Helsingborgs Hamn

CMA CGM – tillbaka till Helsingborg med egen feeder

CMA CGM har långtgående historia i Helsingborgs Hamn och väljer nu att komma tillbaka med egen feeder under namnet ”Scandinavian Shuttle Service”. Tjänsten knyter Helsingborgsregionen nära de globala linjenätverken och stärker möjligheterna för att maximalt kunna utnyttja de redan befintliga intermodala lösningar som CMA CGM-gruppen har i Helsingborg.

Igår berättade vi att CMA CGM startat en ny containerlinje som kopplar ihop Göteborgs hamn med Hamburgs hamn och resten av världen. Nu återkommer man till Helsingborgs hamn.

Det är inte första gången CMA CGM anlöper Helsingborgs Hamn. Efter några års uppehåll väljer de nu att komma tillbaka, men med egen feeder istället för att låta sträckan enbart representeras av Containerships, även de en del av CMA CGM-gruppen. De senaste åren har Containerships även trafikerat Helsingborg med ett direktanlöp från Spanien.

Linus Ljungmark, skandinavisk chef på CMA CGM.
– Den nya feederservicen kommer att komplettera Containerships direktservice från Spanien som vi redan har i Helsingborg varje vecka och det kommer förhoppningsvis att skapa synergier för att kunna koppla på och utnyttja de intermodala lösningarna som finns där, säger han.

”Scandinavian Shuttle Service” kommer initialt att trafikeras av fartyget m/s Aries J som har en kapacitet på 1000 TEUs. Slingan börjar i Hamburg, seglar vidare till Fredericia i Danmark, Helsingborg, Halmstad, Göteborg och slutligen tillbaka till Hamburg. Anlöpet i Helsingborg är fördelat till onsdagar.

Nicklas Romell CCO i Helsingborgs Hamn är förstås glad.
– Det är alltid lite extra roligt att få välkomna en kund tillbaka även om de indirekt aldrig varit härifrån. Genom den nya linjen fortsätter vi att tillsammans skapa möjligheter till förgreningar för svensk industri till de stora världsmarknaderna, säger han.

VBG onspot

Om artikeln

Publicerad: 2020-08-19 12:22
Kategori: Nyheter
Taggar: CMA CGM Container Helsingborgs Hamn