Invigningen av stationen skedde i strålande solsken. Foto: FordonsGas Sverige

FordonsGas Sverige expanderar med biogasstation i Vetlanda

Tankstationen med biogas i Vetlanda är nu invigd och med den nya tankstationen kan Jönköpings län säkerställa en mycket god leveranskapacitet av biogas i regionen. Något som är en förutsättning för att klara biogasöverenskommelsen som samtliga kommuner i Jönköpings län ingått. Nu kan all kollektivtrafik och länsbussar samt företag och privat bilister enkelt få tillgång till biogas med FordonsGas 8 stationer i länet.

Peter Maksinen vd på FordonsGas Sverige säger att biogas är ett förnyelsebart bränsle som produceras lokalt i Sverige vilket gör att vi inte behöver förlita oss till en världsmarknad av exempelvis råolja.
– Många kommuner arbetar nu hårt för att hitta hållbara drivmedel så som biogas och el, vilket gör att vi arbetar hårt för att kunna öppna så många tankstationer som möjligt för att möta efterfrågan. För bussar i kollektivtrafik och lastbilar för gods är biogasen ett mycket bra alternativ för hållbarare transporter, säger han.

Det var många som ville delta vid invigningen av Vetlandas tankstation. Kommunens ordförande i Vetlanda, Henrik Tvarnö, var en av dem som gladde sig över att Vetlanda nu kan erbjuda förnybar biogas. Även producenten Biond med en produktionsanläggning i Sävsjö, som tillhandahåller stora delar av biogasen till tre av FordonsGas tankstationer i regionen, deltog och berättade om framtidens drivmedel.

Kort om biogas
Biogas är ett förnybart bränsle som skapas genom nedbrytning av organiskt material i en syrefri miljö och kan utvinnas från jordbruk, matrester och andra biologiska produkter. Den biogas som används som drivmedel består till 97 procent av metan och genom att tanka fordonet med biogas kan man sänka sina koldioxidutsläpp med cirka 95 procent jämfört med bensin och diesel.

Om artikeln

Publicerad: 2020-06-25 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Biogas FordnsGas Sverige Förnyelsebara Bränslen Koldioxidutsläpp Peter Maksinen Vetlanda