Foto: Scania

Finalisterna i Scania Top Team är klara

Efter två tuffa teoriomgångar och en utslagsomgång är nu tio lag från Scanias servicenätverk i Sverige äntligen klara för Top Team-finalen som är planerad att ske senare i år.

Första Scania Top Team-tävlingen genomfördes för 30 år sedan och nu i år pågår alltså än en gång den kompetenshöjande tävlingen för medarbetarna i Scanias drygt 100 serviceanläggningar. Tanken med årets lagtävling, som från början bestod av 62 team, är att bidra till ökad proffsighet där kunskap och laganda är nyckelorden.

Efter två teoriomgångar innan sommaren var det nio lag som direktkvalificerade sig till Sverigefinalen. För att kora den tionde finalisten krävdes det en utslagsomgång.
-Det handlar om cirka 120 frågor totalt som berör lastbilar, bussar och motorer och ändå har de samma resultat. Det visar hur jämt det är mellan lagen, säger Niklas Karlsson, tävlingsansvarig på Scania Sverige.

Jon Segersten, servicemarknadsdirektör för Scania Sverige, ser flera fördelar med Top Team, som ses som både en utbildning och tävling.
– Internt är det ett bra tillfälle att bygga engagemang och stolthet tillsammans. Samtidigt är bra service extremt viktigt för våra kunder, för välfungerande lastbilar som är ute på vägarna stärker deras lönsamhet, säger han.

Deltagarna får vara beredda på att utmaningarna i Sverigefinalen blir ännu större jämfört med de tidigare teoriomgångarna. Här varvas både teoretiska och praktiska delmoment som bland annat problemanalys, felsökning, reservdels- och produktfrågor, åtgärdspaket och efterkontroller. Detta genomförs det på tid, vilket kräver att medarbetarna har ett strukturerat och metodiskt arbetssätt.

Det vinnande laget i Sverige-finalen går sedan vidare till regionfinal och eventuellt den slutliga världsfinalen som är planerad att sker i Södertälje i slutet av nästa år.

Dessa tio är nu klara.
ICKEDICKEDOA – Be-Ge Lastbilar AB, Oskarshamn
Häll Nå – Bilmetro Lastbilar, Mora
Snoddas Drängar – Atteviks Lastvagnar AB, Jönköping
Team Åkapater – Toveks Lastbilar AB, Falköping
Los Skruverz – Norrlands Bil Tunga Fordon, Skellefteå
Ängamöllans stoltheter – Börjessons Lastbilar AB, Kristianstad
KustJägerZ – Börjessons Lastbilar AB, Karlshamn
Newman Boys – Bilmetro Lastbilar, Borlänge
Zebbes – Scania Sverige AB, Himle
Fab 5 – Arver Lastbilar AB,  Örebro

Om artikeln

Publicerad: 2020-06-22 11:10
Kategori: Nyheter
Taggar: Scania Scania Top Team