Elin Rotstedt var en av tjejerna som ville visa sitt jobb. Foto: Sveriges Åkeriföretag Elin Rotstedt var en av tjejerna som ville visa sitt jobb. Foto: Sveriges Åkeriföretag

Svenska Truckers Säsong 2 – vill du vara med?

Nu är det dags för Svenska Truckers Säsong 2 och naturligtvis vill de ha kvinnliga förare med igen. Efter att första säsongen sänts, kunde vi glatt konstatera att intresset för programmet sträckte sig utanför transportbranschen. Dessutom var kommentarerna från TV-tittande, granskande kollegor uppmuntrande att läsa. Med andra ord – klart att just du ska anmäla ditt intresse!

Vi ringer upp Anna Särud som ska hitta chaufförerna för kommande säsong och för det hade hon tagit kontakt med Queen of the Road. Vad söker ni för förare?
– Vi vill hitta alla sorters människor som vill vara med och visa hur det är att vara chaufför. Att alla kan köra lastbil om man har huvudet på skaft och att visa att det är kul att köra lastbil, säger Anna Särud.

Finns det några krav knutna till deltagandet?
– Ja, åkeriet man äger eller är anställd av, måste vara medlem i Sveriges Åkeriföretag, säger hon.
Detta beror på att det är Sveriges Åkeriföretag som är initiativtagare till programserien.

Hon säger att det är viktigt för dem att programmet representeras av lika många kvinnliga som manliga chaufförer som kan visa upp goda exempel på varma, proffsiga karaktärer inom yrket.
– Jag har haft ögonen på Queen of the Road och tycker de gör ett fantastiskt arbete och tycker de är starka exempel på bra förebilder, säger hon.

Inför Svenska Truckers Säsong 2, vill de hitta inspirerande och starka kvinnor inom transportyrket.
– Anmäl ditt intresse eller tipsa om någon du känner som du tycker borde vara med, avrundar Anna Särud.

Anna Särud når du via mejl på adressen anna.sarud@alaskafilmtv.com

Och om du händelsevis har missat Svenska Truckers Säsong 1, kan du titta på trailern här.


Om artikeln

Publicerad: 2020-05-27 15:24
Kategori: Nyheter
Taggar: Alaskatv Svenska Truckers