Svenska Truckers

Listar alla artiklar taggade med: Svenska Truckers

Skånska truckern Emina är, tillsammans med kollegan och sopbilsföraren Max, nominerad till TV-priset Kristallen som årets TV-personlighet.

Ny säsong av Svenska Truckers – tillsammans med Scania

I slutet av augusti är det premiär för den åttonde säsongen av TV-serien Svenska Truckers på Viaplay/TV3. Programmet fortsätter visa upp transportbranschen som ett framtidsyrke för alla. Tack vare serien ökar antagningar till förarutbildningar och serien har sedan start varit en av kanalens populäraste. I nya säsongen får vi tmed hjälp av Scania, även medarbetare i serviceverkstäderna runt om i landet. Premiär för säsong 8 den 28 augusti på TV3 och Viaplay.
MÅNADENS LEDARE
Foto: Kent Jonsson, arkiv

Vi vill ge dig en 30-årspresent – välkommen till Elmia!

Reklam för chaufförsyrket är ett bra sätt att locka folk till branschen. På TV3 går just nu den i skrivande stund nya serien ”Svenska Truckers”, som producerats av Alaska Film & TV – samma produktionsbolag som står bakom bland annat ”Efterlyst” och ”Vägens Hjältar”.
Förutom att lära sig många nya svordomar, får tittaren även en inblick i yrkesförarens vardag inom flera olika transportområden. För att göra bra tv är ”vardagen” hyfsat hårt vinklad. Inte mycket som tycks gå förarnas väg.
Men en eloge till programidén som med största sannolikhet kan få upp ögonen på den oinvigde för hur viktigt – och spännande – yrket är.