Danmarks första Scania med hjärtstartare levererad

Scania Ishøj har nyligen levererat en Scania R520 8x2*6, utrustad med hjärtstartare, till Kim Ancker Transport i Ortved, med fokus på säkerhet och en flott finish.

Att säkerhet betyder allt för Kim Ancher, kan ses på långt avstånd. På baksidan av lastbilen och även på släpet, står det ”denna lastbil är utrustad med hjärtstartare”. Det finns en speciell anledning till detta.

År 2018 upplevde Kim Ancker en otäck olycka då en mötande bilist förlorade livet efter ett hjärtstopp. Kim vill aldrig uppleva det igen, så i samband med att han investerade i den nya Scanian, bestämde han sig för att köpa en mobil hjärtstartare till lastbilen.

Allan Lassen från Red-Liv samt lärare vid Scania Driver Academy: s fortbildning för EU, har varit till hjälp med råd och vägledning.
– Jag ser det som en game-changer med att ha hjärtstartare i lastbilar. Särskilt i ytterområden där förare ofta befinner sig och där det kan ta tid innan hjälp kan komma till platsen, säger han.

Om en åkare eller chaufför vars bil har en hjärtstartare också är registrerade, kommer de automatiskt att meddelas om någon behöver hjälp och det kan påskynda hjälpen väsentligt.
– Tid är livsavgörande, avrundar Allan Lassen.

Gelins KGK

Om artikeln

Publicerad: 2020-05-04 14:45
Kategori: Nyheter
Taggar: Hjärtstartare Red-Liv Säkerhet Scania Scania Driver Academy