Volkswagen Transportbilar stöttar Missing People med bl a fordon och reflexvästar till deras sökinsatser.

Volkswagen Transportbilar ska hjälpa Missing People Sweden

Volkswagen Transportbilar blir ny huvudsponsor till den ideella organisationen Missing People. I det 3-åriga avtalet hoppas Volkswagen Transportbilar kunna ge bättre förutsättningar för Missing People att bedriva sitt viktiga arbete med att söka efter försvunna personer i samhället.

Under 2019 fick den ideella organisation Missing People in 588 ärenden, genomförde 287 sökinsatser och fungerar som en extra hand när samhällets resurser inte räcker till. Organisationen är beroende av stöd från privatpersoner och företag för att kunna bedriva sin verksamhet.

Som en del av Volkswagen Transportbilars samhällsengagemang, går företaget nu in i ett 3-årigt avtal som innebär att de förser Missing People med fordon och andra materiella resurser som används vid sökinsatser runt om i landet.

Med över 60 000 personer anmälda som frivilliga sökare runt om i landet och med många följare på sociala medier som kan sprida information om försvunna personer, kan Missing People snabbt genomföra efterlysningar och mobilisera sökinsatser.

Magnus Idebro, ordförande i Missing People Sweden.
– Målet med samarbetet är att vi ska få fler praktiska resurser som stärker organisationen, så att vi kan hitta fler människor och även planera verksamheten mer långsiktigt. Genom ett starkt och rikstäckande partnerskap med Volkswagen Transportbilar jobbar vi vidare mot vår vision – att ingen ska försvinna utan att hittas.”, avrundar han.

Om artikeln

Publicerad: 2020-04-03 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Missing People Volkswagen Transportbilar