Fem företag tävlar om Postnords logistikpris

Nu presenteras finalisterna i Sveriges ledande logistikpris Postnord Logistics Award som delas ut för artonde året i rad. Den 19 mars prisas den mest innovativa och effektiva logistiklösningen i Sverige. Årets finalister är Lindbäcks, Neste, Returpack, Scandfibre Logistics och Retuna Återbruksgalleria.

De nominerade är noga utvalda av en namnkunnig jury från branschbolag, akademin och Postnord, skriver Postnord i ett pressmeddelande.

Priset delas ut till aktörer som levererat på tre grundkriterier; logistiklösningens innovationskraft, effektivitet och lönsamhet samt bidrag till samhällsansvar i form av mindre klimatpåverkan och bättre arbetsförhållanden.
– Årets finalister återspeglar att hållbarhetstänkandet i försörjningskedjan har slagit i genom med kraft. Samtliga är dessutom goda exempel på hur ett innovativt och systematiskt logistikarbete har en stor påverkan på både kundvärde, effektivitet och socialt ansvarstagande, säger Mats Abrahamsson, juryns ordförande och professor i logistik vid Linköpings universitet.

Årets vinnare av Postnord Logistics Award utses i samband med ett seminarium i Stockholm den 19 mars, där även fjolårets vinnare medverkar som talare.

Foto: Postnord

Om artikeln

Publicerad: 2020-03-03 13:44
Kategori: Nyheter
Taggar: Postnord Logistics Award Postnord. Logistikpris