Coronaviruset sätter käppar i hjulet för tung lansering

Volvo Lastvagnar rullade i förra veckan ut nyheten att man lanserar fyra nya lastbilar med fokus på förarmiljön, säkerheten och produktiviteten. Volvo hade bjudit in pressfolk från hela världen till en officiell presentation som var tänkt att starta idag (måndag), med möjlighet till provkörning under morgondagen. Men nu ställer man in hela evenemanget – och anledningen är just ”säkerhet”.

Volvo Lastvagnar hade bjudit in fackpressfolk från hela världen för att i dagarna två vara med om lanseringen av fyra nya lastbilsmodeller; Volvo FH, FH16, FM och FMX. I förra veckan rullades nyheterna ut som ett pärlband. Bland annat hade man staplat de nya lastbilarna ovanpå varandra och på toppen hade man placerat företagets vd, Roger Alm.

Men med kort varsel ställdes eventet in. Anledningen stavas Covid-19, det beryktade coronaviruset.
”På grund av den snabba spridningen av covid-19-viruset i Europa ser vi på Volvo Trucks en ökande risk för hälsa och säkerhet”, skriver företaget i ett mejl till de inbjudna gästerna som en förklaring till varför men ställer in sitt pressevenemang i Göteborg.

Istället kommer de nya lastbilsmodellerna att presenteras för fackpressen via en live-sändning på nätet senare i veckan, kombinerat med en provkörning vid ett annat tillfälle lite längre fram.

Om artikeln

Publicerad: 2020-03-02 10:26
Kategori: Nyheter
Taggar: Coronaviruset Covid-19 Fordonsnyheter Volvo Lastvagnar