Maria Lundgren på Arvidssons i Fjärås och chauffören Torgny ”Tojje” Pettersson på Novi Express AB har lastade igår "Årets Pelargon", som idag finns ute i butikerna. Foto: Tommy Holl

”Årets Pelargon” en färgklick i virustider – men inte utan lastbilen!

Vad kan väl passa bättre än en vacker blomma för att pigga upp i ”virusmörkret”? Även om krukväxter och blommor kanske inte är livsviktiga för mänskligheten, är det många som lever på att odla och sälja. Och visst är det väl trevligt att både få och ge bort en blomma? Proffs besökte Arvidssons i Fjärås AB, ett företag som producerar krukväxter och utplanteringsväxter. Och som troligtvis hade haft det riktigt besvärligt om det inte vore för er yrkesförare.
Årets Pelargon 2020 Zonalpelargon ”Tango Deep Rose with eye”. Foto: Annikasnaturligating
Årets Pelargon 2020 Zonalpelargon ”Tango Deep Rose with eye”. Foto: Annikasnaturligating

Av Håkan Bjärsdal och Göran Rosengren

I vanliga fall presenteras Årets Pelargon på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar. I år blir det ingen mässa på grund av Coronaviruset och därför avslöjades vinnaren den här gången via en livesändning från Södra Årstalundens koloniförening på Södermalm i Stockholm. Och inte heller det hade varit möjligt om det inte vore för yrkesförarna.

Arvidssons i Fjärås är med sina 32 500 kvadratmeter odlingsyta under tak en av Sveriges största växtodlare. Bland annat producerar man ”Tango Deep Rose with eye”, som idag utsågs till ”Årets Pelargon 2020”.

I dag finns den i blomsterbutikerna, bland annat tack vare chauffören Torgny ”Tojje” Pettersson hos Novi Express AB som redan i går eftermiddag fyllde lastbilen med de vackra blommorna i Fjärås.
– Vi är helt beroende av att transporterna fungerar – och att butikerna får ha öppet och sälja, säger Maria Lundgren på Arvidssons i Fjärås.

Det är oroligt i branschen i dessa virustider, men Maria ser en stor kreativitet. Och lastbilarna rullar ju.

I aprilnumret kan du läsa mer om hur Torgny har det på sin arbetsplats – och troligtvis se några fler bilder på årets vackra pelargon…

Om artikeln

Publicerad: 2020-03-26 10:52
Kategori: Nyheter
Taggar: Årets Pelargon Arvidssons i Fjärås AB Novi Express AB Tango Deep Rose with eye