Volvo VNR Electric

Volvo demonstrerar elektrifierade tunga lastbilar i Nordamerika

Hos Volvoåterförsäljaren TEC Equipment i Fontana, Kalifornien, visade Volvokoncernen för första gången sina nordamerikanska elektrifierade lastbilar i den tyngsta klassen, klass 8.

I Europa startade Volvo nyligen försäljningen av ellastbilar för stadstransporter och demonstrerade elkonceptbilar tänkta för uppdrag inom byggverksamhet och regional distribution. Genom att använda befintlig kunskap om elektrifiering inom Volvokoncernen, har Volvo i Nordamerika kunnat integrera dessa tekniker i den nordamerikanska VNR Electric-modellen.

Pilotdemonstrationen var en del av Volvos Low Impact Green Heavy Transport Solutions (LIGHTS)-projektet. Det är ett samarbete mellan 15 offentliga och privata partners för att visa på genomförbarheten för helelektriska godstransporter i tät trafik och i stadsområden.


Peter Voorhoeve, vd för Volvo Lastvagnar Nordamerika.
– Volvo LIGHTS-projektet visar att det krävs mer än bara lastbilen för att lyckas. Det handlar om leveransen av hela ekosystemet för nollutsläpp, tunga transporter och att ta ansvar för det ekosystemet. Du kan bara uppnå detta genom att ha ett gemensamt mål, fullt integrerat samarbete mellan alla intressenter och att man enas om att vara pionjärer tillsammans, säger han.

Volvo VNR Electric-projektlastbilarna kommer att användas i verklig kommersiell verksamhet hos två av Kaliforniens ledande företag, Dependable Supply Chain Services och NFI. I Nordamerika kommer Volvo VNR Electric att bli den ideala lastbilsmodellen för både kortdistans och regionala frakter som exempelvis stadstransporter, men också andra applikationer där de elektrifierade lastbilarna först kommer att ha störst inverkan.

Volvo i Nordamerika kommer att påbörja den första fasen av serieproduktion och kommersiellt erbjudande av Volvo VNR Electric i slutet av 2020.


Om artikeln

Publicerad: 2020-02-12 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Dependable Supply Chain Services Elektrifierade Lastbilar NFI Volvo Lights Volvo VNR Electric Volvokoncernen