Chef stängdes av efter att ha kört utan körkort

En chef som körde lastbil utan att ha nödvändiga behörigheter, fick sitt körkort återkallat och stängdes av från sin befattning.

Wayne Sandham, chef för Holywellbaserade Sandham Groundworks, stoppades vid en vägkontroll. Han presenterade sig för kontrollanten som Joseph Sandham. Han påstod sig ha glömt körkortet hemma, men kontrollen av Joseph Sandham visade att denne inte hade rätt behörigheter för fordonet.

Två veckor senare informerade polisen DVSA (Driver & Vehicle Standards Agency), att föraren i själva verket var Wayne Sandham och att han endast hade körkort för personbil. Dessutom hade polisen i färdskrivaren konstaterat överträdelser mot kör- och vilotiderna.

Wayne Sandham dömdes av rättsväsendet till sex månaders fängelse, blev avstängd på ett år och fick 200 timmars obetald samhällstjänst.

En efterföljande undersökning visade att familjeföretaget minskat från 33 anställda till endast fem vilket inkluderade Wayne Sandhams familj. Han förklarade att han avgått som chef och att åkeriet nu istället drevs av hans fru och son.

Polisen konstaterade att Wayne Sandhams kunskaper om åkeridrift, var dålig och han uppvisade i deras tycke en ohöljd oärlighet varför de var övertygade om att han inte var trovärdig.
– Ett straff som inte hade inkluderat en personlig diskvalificering av Wayne Sandham hade varit helt fel, sade de till Commercial Motor.

Polisen hade betänkligheter även om frun och sonens kunskaper, men med rätt åtgärder, skulle familjeföretaget kunna ta sig vidare framåt.

Om artikeln

Publicerad: 2020-02-19 11:24
Kategori: Nyheter
Taggar: DVSA Indraget Körkort Polisen