Foto: Maria Arkeby

Transportbasen om moderaternas utspel:

”Bra, vi har ett systemfel!”

Transportarbetareförbundets ordförande Tommy Wreeth har tagit del av moderaternas utspel om arbetskraftsinvandring idag. Han är positiv till att det blir en debatt i frågan.

Ulf Kristersson (M) gick nyss ut med att han vill se en skärpning kring arbetskraftinvandring. Detta välkomnas av Transportarbetareförbundet.

För Transportarbetareförbundet har problemet med det hänsynslösa utnyttjandet av arbetskraft ökat lavinartat i takt med att inte minst plattformsbaserade tjänster vuxit fram.
– Om vi har ett system där vi kan importera människor som tvingas arbeta under usla villkor till skitdålig ekonomisk ersättning, då måste vi väl ändå ha ett systemfel, säger Tommy Wreeth. Detta systemfel, menar jag, sätter hela den svenska modellen i gungning. Därför välkomnar jag alla utspel som skapar debatt till den osunda arbetskraftsinvandring vi har idag.

Uttalandet betyder inte att Tommy Wreeth håller med Ulf Kristersson i alla delar.
– Men våra branscher är hårt utsatta av det parallella arbetsmarknadsuniversum som växer fram, samtidigt som avtalsteckningen och organiseringen är hög i andra änden av spektrumet. Vi måste bromsa den utvecklingen och ju förr desto bättre, avrundar Tommy Wreeth

Om artikeln

Publicerad: 2020-02-03 15:56
Kategori: Nyheter
Taggar: Arbetskraftimoprt Arbetskraftsinvandring Moderaterna Tommy Wreeth Transportarbetareförbundet Ulf Kristersson