Foto: Arkiv

NTEX köper JEK Forwarding AB – och blir störst

Nu är det klart att NTEX förvärvar Göteborgsbaserade JEK Forwarding AB, ett speditionsföretag med fokus på sjö- och flygfrakt. Detta är NTEX sjunde företagsförvärv på två år och innebär att bolaget, genom förvärv och organisk tillväxt, under år 2020 kommer att omsätta 2,4-2,5 miljarder kronor. Det gör NTEX till Sveriges största privata speditör.

JEK Forwarding startade i Göteborg 2008. Företaget har 13 medarbetare och omsätter cirka 75 miljoner. JEK Forwarding kommer att integreras i NTEX affärsområde Sjö och Flyg inom kort då samtliga medarbetare flyttar till NTEX huvudkontor i Göteborg.

NTEX grundare och vd, Thomas Ström.
– JEK Forwarding är ett välrenommerat bolag med erfarna och kompetenta medarbetare som är speciellt duktiga på sjötransporter mellan Asien och Göteborg, något som jag vet att flera av våra befintlig kunder välkomnar att vi utvecklar, säger han.

I samband med förvärvet, förändras NTEX organisation och Allan Nilsen tillträder den nya tjänsten som direktör för affärsområdet Sjö och Flyg. Jerry Nilsson (NTEX) och Per Edward (JEK Forwarding) blir Business Unit Managers för flyg respektive sjö.

Köpet av JEK Forwarding är NTEX sjunde företagsförvärv på två år. Den gemensamma omsättningen för dessa företag har varit 740 miljoner kronor och totalt har det inneburit att NTEX fått närmare 250 nya medarbetare.

Om artikeln

Publicerad: 2019-12-05 10:11
Kategori: Nyheter
Taggar: JEK Forwarding AB Ntex