Ny bok om Scanias V8 som fyller 50 år

I samband med att Scanias legendariska V8-motor firar jubileum, lanseras nu boken ”Scania V8 fyller 50 år, 1969 – 2019”. I boken finns allt du behöver veta, och lite till, om en av Sveriges mest framgångsrikaste industriprodukter genom tiderna.

Scanias V8-motor har genom åren blivit det verkliga kraftpaketet och en statussymbol för många inom transportbranschen. En motor som transporterat ändlösa mängder råvaror och gods ett oräkneligt antal varv runt jorden. Styrkan, känslan och det omisskännliga ljudet – allt det bidrar till att den blivit en legend.

Jennifer Erdtman, kommunikationschef Scania Sverige.
– Men egentligen är det ingen prestigemotor. Främst handlar det om att göra nytta, att på snabbaste och effektivaste sätt frakta tungt gods från punkt A till B. Boken berättar historien om en av Sveriges mest framgångsrika industriprodukter genom tiderna. Om ett troget och älskat arbetsredskap som nu firar 50 år, säger hon.

Scaniaingenjörerna som en gång för mer än 50 år sedan tog sig för att utveckla en av världens mest kraftfulla lastbilsmotorer, hade troligen ingen aning om vilka mäktiga krafter de satte i rullning, alltså ja, förutom då de 350 hästar som den första versionen presterade.

Jean Christer Olsson har skrivit boken.
– Boken speglar 50 års utveckling och består av både texter, bilder och tabeller. Det är mycket information och den bör inte läsas vid ett enda tillfälle utan istället läsas långsamt och eftertänksamt, säger han.

Är du intresserad av boken, kan du höra av dig till närmaste Scaniaåterförsäljare, eller besök Marcus Wallenberghallen i Södertälje.

[pro_ad_display_adzone id=”212″]

Om artikeln

Publicerad: 2019-11-29 11:56
Kategori: Nyheter
Taggar: Scania Södertälje V8