Glada lärare och skolledare på Tegelbruksskolans transportprogram tog emot utmärkelsen Årets Transportskola 2019. Foto: Evelina Carborn

Tegelbruksskolan i Klippan blev Årets Transportskola

Tegelbruksskolan i skånska Klippan har en av de största transportutbildningarna i Sverige, och även en av de bästa. Nu får skolan TYAs prestigefyllda utmärkelse Årets Transportskola 2019.
Tegelbruksskolans biträdande rektor Johan Jönsson (till höger) tar emot priset Årets Transportskola 2019 av Lasse Holm, projektledare på TYA. Foto: Evelina Carborn
Tegelbruksskolans biträdande rektor Johan Jönsson (till höger) tar emot priset Årets Transportskola 2019 av Lasse Holm, projektledare på TYA. Foto: Evelina Carborn

Priset delas ut för femte året i rad av Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd för att uppmuntra de gymnasiala transportutbildningar som verkligen gör skillnad.

Under den nationella konferensen Transportkompetens i Göteborg 2 oktober fick Tegelbruksskolans biträdande rektor Johan Jönsson komma upp på scenen och ta emot diplomet och en check på 10 000 kronor från Länsförsäkringar.
– Jag är väldigt glad, både för vår och elevernas skull. Det speglar det hårda arbete vi gjort de sista åren för att öka antalet elever och behålla kvaliteten, säger Johan Jönsson.

Tegelbruksskolan har hela 200 elever på fordons- och transportutbildningen och är en av endast två skolor i Sverige som kan erbjuda inriktningen flygplanstekniker.

Skolan får priset med motiveringen:
”En av landets största skolor som på kort tid dubblat antalet transportelever med bibehållen kvalitet. Förutom bra ledarskap har personalen mycket god kompetens och ett brinnande engagemang. Här möter man varje elev utifrån individnivå och utvecklar dem därifrån vilket gör att nästan alla elever går ut med fullständiga betyg och behörigheter.”

– Vårt motto är ”eleven i centrum”. Vi har också satsat mycket på att få till en bra mix av trafiklärare och förare från branschen, berättar Johan Jönsson.

Enligt Lasse Holm, projektledare på TYA, delas Årets Transportskola ut av tre anledningar.
– Dels för att fånga upp nya idéer och lyfta fram goda exempel, dels för att uppmärksamma lastbilsföraryrket, utbildningarna och transportbranschen i stort. Ett stort grattis till Tegelbruksskolan, säger Lasse Holm.

Tidningen Proffs gratulerar både skolans personal och eleverna till utmärkelsen!

Om artikeln

Publicerad: 2019-10-03 09:05
Kategori: Nyheter
Taggar: Årets Transportskola Klippan Tegelbruksskolan TYA