Största aktieägaren tar över Eddie Stobart Logistics?

I slutet av augusti i år blev det officiellt att det brittiska börsnoterade företaget Eddie Stobart Logistics hade ekonomiska problem. Nu kan en lösning vara på gång om den största aktieägaren tar över företaget. Tidsfristen går ut den 16 oktober.

Vi har tidigare skrivit om Eddie Stobart Logistics både i den redaktionella tidningen och senast på webben. Nu ser det ut som att en lösning kan vara på gång, men den hänger på en skör tråd.

DBAY Advisors har nu fram till den 16 oktober på sig att antingen lägga ett bud eller lämna allt, läser vi i Motor Transport.

Utvecklingen kom sig av att en tidigare Eddie Stobartchef, Andrew Tinkler, via sitt eget företag TVFC under förra månaden uttryckt ett ”mycket preliminärt intresse”.

TVFC måste nu lämna ett bud, eller avstå, inom samma tidsfrist. Det finns möjlighet att förlänga tidsfristen.

Eddie Stobart Logistics sade att de förväntade sig att intäkterna under det första halvåret skulle bli cirka 450 miljoner pund och underliggande EBIT för samma period, skulle ligga på mellan 10-11 miljoner pund.

EBIT (Earnings Before Interest and Taxes) är alltså rörelseresultatet och ett mått på ett företags vinst före räntor och skatter, det vill säga skillnaden mellan rörelsens intäkter och rörelsekostnaderna.


Om artikeln

Publicerad: 2019-10-09 11:24
Kategori: Nyheter
Taggar: Aktier Börsnoterat DBAY Eddie Stobart Logistics TVFC