PROFFS DEBATT
Fordonen på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Göran Rosengren, arkiv

Holm (V) svarar Morell (SD):

”Som stödparti till M gör SD ingen nytta för yrkestrafiken”

Thomas Morell (SD) undrar vad Vänsterpartiet har gjort för att komma till rätta med fusket på våra vägar. Jag tyckte jag uttryckte mig rätt tydligt i min förra artikel. Dagens (o)ordning är inte acceptabel.
Jens Holm (V), ordförande i trafikutskottet.
Jens Holm (V), ordförande i trafikutskottet.

Vi i Vänsterpartiet vill ha ett förtydligat transportöransvar, begränsningar av dagens cabotageregler, att värdlandets lagar ska gälla för arbetsrätt och miljö samt mer pengar till cabotagekontroller. Vi vill dessutom helt och hållet slopa EU:s direktiv om så kallade kombinerade transporter, då vi ser att det kan missbrukas och slå ut seriösa åkerier.

Jag betvivlar inte Thomas Morells personliga engagemang, men hans parti har gång på gång röstat ned våra förslag om ordning och reda på våra vägar. Istället har SD valt att bli ett lojalt stödparti till Moderaterna, till och med så lojalt att de röstar med deras budget utan motkrav. Det är bara att beklaga.

Morell kritiserar den sittande regeringen för att utreda yrkestrafikens problem istället för att agera för att lösa problemen här och nu. Därom är vi helt överens, vilket var kontentan av min artikel. Men vill Morell på allvar skapa bättre villkor för yrkestrafiken borde han kanske börja med att se bjälken i det egna ögat istället för att klaga på de som redan agerar.

Jens Holm (V)
Ordförande riksdagens trafikutskott

Läs även:

Jens Holm (V): Varför har vi fortfarande en åkerimarknad med social dumpning?
Morell (SD): Vad har vänsterpartiet gjort för att komma åt fusket?

Om artikeln

Publicerad: 2019-10-02 14:36
Kategori: Debatt
Taggar: