WEBB-TV

Häng med på en rundtur i Göteborg när

PROFFS provkör Scania Hybrid G320

Med Scania Hybrid G320, tog man ett stort steg framåt. Närmare bestämt ett kliv på 8 kilometer. Istället för att kunna köras på eldrift i två kilometer, är det nu 10 kilometer som gäller. Det är emellertid inte den enda nyheten hos den nya generationen elhybrider. Följ med Proffs Webb-TV på en provtur med fordonet i Göteborg.

Av Göran Rosengren och Heidi Bodensjö

Scania bjöd för några veckor sedan in tidningen Proffs till provkörning av sin nya hybridlastbil. Men istället för att bara ladda väskan med papper, penna och en kamera, lastade vi även med oss en videokamera.

Vi kan därför presentera provkörningen för dig på ett (ur ett svenskt perspektiv) annorlunda sätt.

Det är Joar Turesson, chef på Scania Democenter, som i inslaget berättar för oss om bland annat den utökade flexibiliteten hos den nya generationen elhybrider vilka ger bättre arbetsmiljö för föraren och mindre miljöpåverkan.


Den nya generationens elhybrider
är inte den slutgiltiga lösningen, men Scania vill arbeta med det bästa som finns att tillgå ”här och nu”, som lastbilstillverkaren uttrycker det, istället för att vänta för att om kanske tio år ha en produkt som passar alla och att då ”rädda världen”.

I nästa nummer av Proffs (nr 10-2019, som delas ut den 25/10) har vi fördjupat oss i en del detaljer. ”Här och nu” kan du se TV-inslaget som presenterar den mångsidiga hybriden under en rundtur i Göteborg:

Webb-TV

Om artikeln

Publicerad: 2019-10-23 15:55
Kategori: Nyheter
Taggar: G320 hybrid Provkörningar Scania Webb-TV