Pling, Best och DHL Express använder Velove el-lastcyklar i Nordstan

Pling, Best och DHL Express använder Velove el-lastcyklar i nystartade Nordstan Cargo Bike Hub. E-handel och tjänster där skåpbilar och bilar används ökar och det blir allt trängre på redan trånga gator i centrum. Många av leveranserna och tjänsteuppdragen kräver egentligen inte tunga motorfordon, utan kan genomföras av betydligt mindre och energieffektivare, till exempel lastcyklar.

Velove, som är ett nystartat Göteborgsföretag, erbjuder effektiva, energisnåla och stadsvänliga lösningar för citylogistik till kunder i än så länge 19 länder.
Nordstan och Velove underlättar nu användandet av lätta fordon genom Nordstan Cargo Bike Hub. Med säkra ytor för parkering, omklädningsrum, trafikledning, omlastning samt underhåll och reparationer blir det nu enklare för Pling, Best och DHL Express att använda lastcyklar för små leveranser.

Johan Erlandsson, VD och grundare Velove säger att Nordstan visar vägen fram för hur en privat aktör på ett enkelt, men kraftfullt sätt kan hjälpa till att både skapa en trivsammare trafikmiljö och effektiva, energisnåla leveranser.
– Vi jobbar på att etablera cityhubbar i många städer i Europa, och det är faktiskt lite förvånande att det blev tillsammans med Nordstan i vår hemstad Göteborg som vi är först ut med att erbjuda den här typen av lösning, öppen för alla som är i behov av transporter i centrum.”, säger han.

Lastcyklarna är särskilt framtagna för att fungera väl ihop med andra cyklister på cykelbanorna. De använder en liknande bredd som en vanlig cyklist gör och de är låga nog för att andra cyklister ska kunna behålla trafiköverblicken. Därför fungerar de väl till och med på Göteborgs än så länge smala cykelbanor.

Pling har levererat med lastcykel i Göteborg sedan 2012 och visat att det fungerar året runt.
– Det är kul att nu ta nästa steg och etablera oss i cityhubben i Nordstan., säger Stina Johansson, styrelseordförande på Pling Transport.

Best Transport har kört med tre lastcyklar sedan Midsommar och de ser nu att de kan ersätta skåpbilar med lastcyklar för små leveranser, säker Niklas Falk, affärsområdesansvarig på Best Transport.

Michael Odelhög, operativ chef i västra Sverige på DHL Express.
– DHL Express har ambitiösa klimatmål och att gå över till den betydligt energieffektivare lastcykeln i stadskärnor är en av många åtgärder som vi gör för att nå målen. Dessutom ger det en bättre servicekvalitet för våra kunder då lastcykeln tar sig fram bättre i centrum, säger han.

Om artikeln

Publicerad: 2019-10-08 14:14
Kategori: Nyheter
Taggar: Best Transport DHL Lastcyklar Nordstan Pling Velove