DHL rustar för Black Friday och erbjuder kunderna ett aktivt miljöval – Skicka Grönt

Genom förberedelser och kapacitetsplanering tillsammans med kunderna rustar DHL Freight inför Black Friday som i år äger rum fredagen den 29 november. De höga volymerna av paket och försändelser under den intensiva shoppingperioden ställer krav på DHL Freights resurser i terminalerna, distributionen och i transportkapaciteten mellan terminalerna. I år erbjuder vi dessutom kunderna att göra ett aktivt miljöval genom Skicka grönt.

Black Friday är en mycket stor shoppingdag i USA och på senare år har Black Friday spridit sig över hela världen. Det är populärt att börja sin julshopping denna dag, som i år infaller den 29 november. Butiker i Sverige erbjuder kampanjer, rabatter och erbjudanden både i butiker online och i fysiska butiker.

En viktig del i förberedelserna är att ta in extra transportkapacitet i form av lastbilar och chaufförer, extrapersonal i sorteringsanläggningarna samt att utöka öppettiderna hos de egna ombud på terminalerna samt köra extra helgdistribution till utvalda utlämningsställen.

Sedan många år har DHL en ambitiös agenda för att minska beroendet av fossila bränslen. Redan 2008 antog DHL ett globalt miljömål att sänka utsläppen med 30 procent. Dit nådde de redan 2016. Sen dess har de höjt målsättningen till att halvera utsläppen till 2025 på alla deras transporter.

Jenny Mitts, Director of Key Account Management B2C, Marketing & Sales.
– Vi gör det nu enkelt för våra kunder att göra ett aktivt miljöval genom Skicka grönt. Det är ett tillval som kan göras på alla försändelser inom Sverige. 5 kronor för ett paket och 50 kronor för en pall. Pengarna går oavkortat till att investera i omställning till fossilfri teknik och klimatsmarta transporter, säger, hon.

Hur kommer tillvalspengarna att redovisas, frågar vi Jenny Mitts som förklarar att företagskunden får på fakturan bekräftat summan medan e-handelskunden får det exempelvis i ”check-out” och hänvisas till DHL:s hemsida för att läsa om Skicka Grönt.

Fossilfri teknik och omställning till fossilfritt. Gäller det era kontrakterade transportörer och inhyrda underleverantörer?
– Pengarna, som granskas av en extern revisor, kommer att gå till olika projekt i Sverige. Projekt som arbetar med teknik för att omställningen ska klaras, avrundar Jenny Mitts.

Om artikeln

Publicerad: 2019-10-14 09:49
Kategori: Nyheter
Taggar: Black Friday DHL Fossilfritt Skicka Grönt