DB Schenker är ute och cyklar

Det är i Linköping som Schenker är ute och cyklar när de fredagen den 25 oktober gör sin första leverans med elcykel i Linköping. De startar klockan 10.30 med ett panelsamtal på temat ”Hållbarhet och citylogistik – från ord till handling”.

Allt fler transportföretag ger sig in på cykelleveranser. Nu även DB Schenker. Hanna Melander, miljö- och kvalitetschef på DB Schenker.
– Vi vill visa exempel på vad transportörer, företag och kommuner kan göra rent konkret. Det har varit alldeles för mycket snack och för lite verkstad. Det är verkligen hög tid att gå från ord till handling. Det går att göra mycket i våra svenska städer redan nu, men då måste alla aktörer samarbeta så som vi gör i Linköping, säger hon.

Hanna Melander ska diskutera hållbarhet och citylogistik tillsammans med Muharrem Demirok (C), kommunalråd i Linköping, Anders Nilsson, chef för DB Schenker i Linköping, Mikael Spennare, transportchef på Ahlsell, Gunilla Sandström, chef miljö och hållbarhet på Ahlsell, Maria Huge-Brodin, professor på Linköpings Universitet och Jenny Karlsson, forskningsledare på VTI.

Panelsamtalet leds av Per Lindahl, Logistikkluster Östergötland och vill du delta, anmäler du dig här.

Efter panelsamtalet på Stora Hotellet i Linköping, visar de upp elcykeln och du får möjlighet att testa den.


Om artikeln

Publicerad: 2019-10-17 09:38
Kategori: Nyheter
Taggar: Citylogistik DB Schenker Elcykel Hållbara transporter Linköping