Svempa gör tummen upp för samarbetet med Strands Lighting Division.

Svempa och Strands Lighting Division

Svempa i samarbete med Strands Lighting Division. Legendaren fortsätter att inspirera. 80-åriga Sven-Erik "Svempa" Bergendahl är aktuell med ytterligare ett exklusivt lastbilsbygge. På Trailer Trucking Festival visade han upp det pågående projektet ”Frostfire” där all belysning kommer från Strands Lighting Division.

Intresset för Svempa Bergendahls pågående projekt är stort på lastbilsmässan i Mantorp. Han är vid gott humör. En given centralpunkt och alla vill ha en bit av Svempa. Autografer och selfies avlöser varandra. Mässor är det bästa tillfället att visa upp fordonet för en bred publik.

Svempa tycker fortfarande att det är roligt.
– Jag kör på tills jag stupar,, säger han. Det finns ingen anledning att sluta. Jag mår bra, har bra människor runtomkring mig och en bra fru som stöttar mig.

Svempas meritlista är gedigen. Han var raggaren som gjorde lastbilsstyling stort. Idag har han skapat 600 custombilar, fordon som samtliga skapat stor uppmärksamhet. Det pågående projektet ”Frostfire”, beräknas vara klart i maj.

Likt de flesta tidigare byggen handlar det om en Scania med en V8 i sig. En motor som nu fyller 50 år.
– Ett självklart val. Både ljudet och kvaliteten är bra, säger Svempa.

All belysning kommer från Strands Lighting Division. Baktill syns IZE LED baklampor som är utrustade med tilltalande funktioner. Dynamisk blinkers och dynamisk uppstartsfunktion är andra attribut. Effekten är iögonfallande.

Svempa har stort förtroende för Strands.
– Det finns andra varumärken inom fordonsbelysning som kroknat och inte hänger med i utvecklingen. Strands levererar belysning som håller, med funktioner som passar bra in på mina bilar, säger Svempa.

Strands fortsätter att följa arbetet med bygget framöver – och ser fram emot slutresultatet.

Om artikeln

Publicerad: 2019-09-03 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Mantorp Scania Strands Lighting Division Svempa V8