Michael Nielsen gör tummen upp för Skåne Truck Show som han bevistar för första gången med sin Scania 141 av årsmodell 1978. Varför han har en Scania? Det kan ni läsa i den redaktionella Proffs.

Rekordstort Skåne Truck Show firade 10-årsjubileum

Skåne Truck Show är större än någonsin när de i år firade 10-årsjubileum. 900 fordon på plats och 8 000 besökare tog tillfället i akt att beundra dem och ta del av allt spännande de andra 80 utställande företagen erbjöd. Och i vanlig ordning anordnades kraftmätningar och för barnen fanns det spännande utrustning att prova på.

"Dollargrin" på plats...

Att solen sken och att regnet uteblev, gjorde lördagen till en bra upplevelse trots mycket hårda vindar. Redan vid lunchtid var besökarantalet stort och vi passade på att intervjua flera utställare som kom även från bland annat Danmark och Holland. Dessa får ni träffa i Proffs nr 10-2019.

Stämningen var på topp och de positiva kommentarerna var många liksom berömmet till arrangörerna.

Nytt för i år var att det arrangerades ett seminarium på temat chaufförsbristen och hur yrket ser ut idag, imorgon och i framtiden. På plats fanns Sveriges Åkeriföretags Liane Ask och Peter Svensson, Nordic Truckcenters vd Mattias Nilsson samt Lars Johansson, TYA. Trots att många har mycket att säga om branschen och vad som måste göras, fylldes inte lokalen. Det förtog dock inte innehållet i presentationerna och det efterföljande samtalet och frågorna.


TYA lyfte att aldrig har det
varit så många som vill bli chaufförer, men att åkerierna erbjuder för få praktikplatser. Deltagarna var också överens om att de goda exemplen bland svenska åkerier, behöver bli bättre på att synas och att berätta för media när de genomför exempelvis aktiviteter för att öka intresset för yrket. En större artikel om seminariet kommer i den redaktionella tidningen.

Vill du läsa om vilka som vann vad, kan du ladda ner resultatlistan här.

Skåne Truck Show genomförs på Ljungbyheds Motorbana och är ett samarbete mellan den ideella föreningen Skåne Truckshow samt MOM Events & Förarcoaching AB. Skåne Truckshow började som ett hobbyprojekt där åkare runt om i Skåne kunde träffas och tävla om den som hade det stiligaste fordonet. Efter samarbete med MOM Events på Ljungbyheds Motorbana har de tillsammans nått otroliga höjder.

Proffs Webb-TV

Se en liten filmsnutt från fredagens ljusshow. Tack till Caroline Queckfeldt för att vi fick lov att publicera din film!

Som sagt, läs ett större reportage i oktobernumret. Köp din prenumeration nu så hinner din adress registreras inför utgivningen. Betalar du dessutom för ett helår (315:-) via Swish så skickar vi en trisslott till dig!

Redan vid lunchtid på lördagen var besökarna många.
Redan vid lunchtid på lördagen var besökarna många.

Om artikeln

Publicerad: 2019-09-16 12:39
Kategori: Nyheter
Taggar: Lastbilsutställningar Ljungbyhed Skåne Truck Show