Foto: Hultsteins

Hultsteins köper brittiska Cold Connect

I Sverige har Hultsteins utvecklat fossilfri transportkyla sedan 1962. Nu befäster man sin position på den brittiska marknaden genom förvärvet av samarbetspartnern Cold Connect.
Hultsteins vd, Börje Axelsson. Foto: Hultsteins
Hultsteins vd, Börje Axelsson. Foto: Hultsteins

Hultsteins har under lång tid varit kända för fossilfria lösningar för kylvarutransporter med lastbil. Företagets hydrauldrivna kylaggregat har resulterat i en unik position på en marknad där dieseldrivna aggregat ifrågasätts mer och mer.

I Storbritannien har Cold Connect haft en liknande position genom att erbjuda hållbar transportkyla som drivs av el eller hydraulik istället för diesel. Företagen har sedan tidigare haft ett tätt samarbete och nu står det klart att Hultsteins köper Cold Connect.
– Förvärvet av Cold Connect ger oss en stabil grund på en mycket intressant marknad. Det tillför också utökad teknisk kunskap kring el- och hybridlösningar som gör att vi står väl rustade inför framtidens krav på kyltransporter, säger Hultsteins vd Börje Axelsson.


På den brittiska marknaden
kommer Hultsteins bygga vidare på de båda företagens innovativa förhållningssätt till kyltransporter.
– Att Cold Connect integreras i Hultstein var ett naturligt steg då företagen har många likheter, inte minst när gäller smarta lösningar som är hållbara för både kunden och miljön, säger Stephen Maile, vd Cold Connect.

WEBB-TV

Förra sommaren, på Elmia Lastbil, visade Hultsteins upp sitt koncept med ”fossilfri kyla”:

Om artikeln

Publicerad: 2019-09-11 09:36
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsnyheter Hultsteins Transportkyla