Nyinstiftat pris på Truckstop Trophy till Aronssons minne

Under årets familjefest, Hästkraftens Dag och Truckstop Trophy i Örebro, har man i år instiftat ett nytt pris för att hedra minnet av den bortgångne chauffören Jonas Aronsson.
Jonas Aronsson.
Jonas Aronsson.

I samband med Hästkraftens Dag och Truckstop Trophy i Örebro den 7-8 juni kommer man att uppmärksamma Jonas Aronsson som var välkänd och hade många vänner inom chaufförskretsen. Han avled i cancer i slutet av förra året.

Till hans minne har man nu instiftat ett återkommande pris i utställningen, Jonas Old School Trophy, där Jonas Aronssons son Erik, 11 år och åkaren Johan Martengård utser vinnaren.

Dessutom kommer Jonas Aronssons Scania, som är bevarad i utställningsskick, att ställas ut av hans vänner. Åkaren Johan Martengårds fru Åsa har tagit fram en t-tröja som kommer att säljas och alla pengar går till Nyckelfonden på USÖ som bland annat forskar inom cancer.


Även Convoy Parts bidrar med
saker som kommer att säljas till förmån för Nyckelfonden.

Proffs kontaktar Åsa Martengård. Hur ser du på att branschen stöttar och hur mycket pengar hoppas ni det ska generera?
– Det är jättebra att branschen kan stötta och finna gemenskap, säger hon till oss. Hur mycket det kommer att generera till Nyckelfonden, vet vi inte riktigt ännu eftersom vi fortfarande förhandlar om priset för t-tröjorna. Målet är att sälja 1 000 stycken, sammanfattar Åsa Martengård.

Fotografierna är publicerade med tillstånd av Jonas Aronsson familj.

Jonas Aronssons dragbil är bevarad i utställningsskick och kommer att ställas ut av hans vänner.
Jonas Aronssons dragbil är bevarad i utställningsskick och kommer att ställas ut av hans vänner.

Om artikeln

Publicerad: 2019-03-11 16:23
Kategori: Nyheter
Taggar: Hästkraftens Dag Insamlingar Nyckelfonden örebro Truckstop Trophy Välgörenhet