Ministrarna som kan få inflytande över transportbranschen

Nu har statsminister Stefan Löfvén presenterat den nya regeringens ministrar. En del ministrar blir kvar, men får samarbetspartners. Anders Ygeman (S) kommer tillbaka till regeringen där han bland annat kommer att samarbeta med Tomas Eneroth (S) i infrastrukturdepartementet, som är ett nytt departement.

Miljöpartiets Isabella Lövin (MP) fortsätter som vice statsminister. Hon är även chef för miljödepartementet.

Magdalena Andersson (S) behåller sin post som finansminister tillsammans med Per Bolund (MP) vid sin sida. Bredvid sig får de statsrådet Ardalan Shekarabi (S).

Tomas Eneroth (S) fortsätter som statsråd och chef för infrastrukturdepartementet (nytt departement) och får sällskap av statsrådet Anders Ygeman (S).

Statsrådet Morgan Johansson är chef för justitiedepartementet och får nu till sin hjälp Mikael Damberg (S). Peter Hultqvist fortsätter som chef för försvarsdepartementet.


Utrikesdepartementets chef
är fortsatt Margot Wahlström (S) och hon får med sig Peter Eriksson (MP) och Ann Linde (S).

Arbetsmarknadsminister är fortfarande Ylva Johansson (S) och där hamnar nu även Åsa Lindhagen (MP).

Näringsdepartementet bemannas nu av Ardalan Shekarabi (S) och Jennie Nilsson (S).

Anders Ygeman som nu ska arbeta tillsammans med Tomas Eneroth på infrastrukturdepartementet, är för många i transportbranschen ett välbekant namn då han som ordförande i trafikutskottet under förrförra mandatperioden talade mycket och ofta om ”klampning på riktigt”. Under förra mandatperioden blev han emellertid inrikesminister, en post som han sedermera lämnade efter ”IT-skandalen” på Transportstyrelsen. I det nya departementet får han ansvar för just digitalisering och energi.

Tomas Eneroth har under mandatperioden varit aktiv och det kan anas ett gillande från Transportsverige över hans insatser.

Nu är det emellertid en ny regering. En regering vi aldrig tidigare skådat, så att sia om hur de nya och gamla ministrarna kommer att arbeta och vad de kommer att uppnå, avstår vi ifrån och låter tiden visa istället.

Om artikeln

Publicerad: 2019-01-21 12:22
Kategori: Nyheter
Taggar: Ministrar Politik Regeringen Regeringsbildningen