Polsk åkerichef fängslad i England för pengatvätt

En åkerichef från Gdansk i Polen, försökte lämna Storbritannien med 862 560 pund gömda i två resväskor. Nu får han fängelse i tre år och fyra månader efter avslutad undersökning gjord av HM Revenue and Customs, HMRC.

Den polske åkerichefen stoppades den 10 februari när han via Dover försökte lämna landet. Han transporterade secondhand-kläder, men polisens hund luktade sig fram till pengarna som låg instoppade i två resväskor.

Under förhör, hävdar han först att han inte kände till pengarna, trots att hans fingeravtryck finns på två av sedelbuntarna. Senare erkänner han dock att han erbjudits 2 000 pund för att smuggla ut pengarna.
– Det var fel av honom att tro att han skulle kunna komma undan med detta och vi uppmanar alla som kan tipsa oss om pengatvätt, att kontakta HMRC, säger Chris Gill, biträdande direktör på bedrägeriutredningar på HMRC, till My Newsdesk.

Den 13 augusti erkände mannen sig skyldig till pengatvätt inför Canterbury Crown Court och dömdes till tre år och fyra månaders fängelse.

Pengarna förverkades till staten vid Canterbury Magistrates Court den 27 april 2018 då även mannens lastbil och släp beslagtogs.

Om artikeln

Publicerad: 2018-08-17 10:46
Kategori: Nyheter
Taggar: Bedrägeriutredning Canterbury Court HMRC Pengatvätt Polskt Åkeri Smuggling Storbritannien