OKQ8 först i Sverige med uthyrning av gasbilar

Från och med i höst kan OKQ8:s kunder hyra transportbilar med gasdrift. Bolaget blir därmed först ut att kunna erbjuda den typen av fordon för uthyrning på den svenska marknaden.

OKQ8 hyrbilar börjar erbjuda uthyrning av gasdrivna transportbilar från Iveco med start i höst.
– Vi är mycket stolta över att vara först på marknaden med uthyrning av gasbilar. Vi ser redan nu att efterfrågan på bilar med alternativa bränslen ökar, vilket ligger i linje med att erbjuda alternativa drivmedel för våra kunder, säger Ulrika Blomberg, Rental Manager på OKQ8 Scandinavia.

Det är leverantören och biltillverkaren Iveco som gasbilarna av modellen Iveco Daily, kommer ifrån.

Det handlar om en miljövänlig, lätt lastbil som får köras med B-körkort. Detta med ett lastutrymme på 12 kubikmeter.
– Det är glädjande att en stor aktör som OKQ8 väljer att satsa på gas. Efterfrågan på dessa bilar är stor och vår förhoppning är att vi får möjlighet att bredda OKQ8:s gasbilsutbud ytterligare framöver, säger Jan-Åke Carlsson, marknadschef på Iveco Sweden.

OKQ8:s nya gasbilar börjar rulla i höst och först ut blir Göteborgsområdet. Bilarna kan bokas antingen via OKQ8:s hemsida eller direkt på stationerna runt om i Göteborg.

Bolagets förhoppning är att man i framtiden ska kunna erbjuda denna typ av fordon på flera platser runt om i Sverige.

OKQ8 spår att gasbilar kommer att bli ett allt viktigare transportmedel i framtiden och att marknaden hela tiden kommer att växa.

Om artikeln

Publicerad: 2018-06-28 14:05
Kategori: Nyheter
Taggar: Gasfordon Iveco OKQ8 Uthyrning