Fotot är endast i illustrationssyfte och har inget med artikelinnehållet att göra.Fotograf: Tommy Paremo, arkiv

Viftade med ett ”knivliknande föremål” efter dispyt på rastplats

En utländsk förare viftar med knivliknande föremål när han på lastbilsstoppet Haralds i Ljung, mellan Vara och Skara, ombeds stänga av motorn. Polis tillkallas, men händelsen finns inte rapporterad.

Det är den 21 maj runt 19-20-tiden på Haralds i Ljung, eller Haralds Café som det också kallas, som händelsen äger rum. En dragbil registrerad i Rumänien, med trailer, står på tomgång på lastbilsparkeringen vilket andra chaufförer blir störda av.

Vi kallar honom Kalle, han som kört lastbil i många herrans år och som bevittnade händelsen.
– Jag sitter i min lastbil och ser hur en handfull förare går fram till den rumänska dragaren som står på tomgång och med rutan nervevad, säger Kalle. Jag hör inte vad som sägs, men chauffören blir uppenbarligen förbannad.

Chauffören kliver nämligen ut ur sin bil och viftar framför de andra förarna med något som Kalle uppfattar som ett blankt, knivliknande föremål.

När han viftar med föremålet, drar sig de övriga snabbt undan och ungefär en halvtimme senare, anländer en polisbil.
– De gör ett utandningsprov på föraren och kollar i hytten, men sedan kör de, säger Kalle.

Vid 22.30-tiden, lämnar även det rumänska ekipaget platsen. Kalle beklagar att det vare sig på dragaren eller trailern finns några företagsnamn, vilket gör det omöjligt för Proffs att ta vidare kontakt med en företagsansvarig.

På Haralds i Jung känner de inte till vad som hänt, men tycker det är beklagligt.
– Jag har drivit stället i fem år och vi har, såvitt jag vet, inte haft några problem, säger ansvarig på platsen.

Han ser emellertid ett problem med att det står mycket utländska ekipage, företrädesvis från öst, på deras parkeringsplats. Få av förarna av dessa ekipage handlar något på anläggningen.
– Vi för sedan en tid tillbaka diskussioner kring att införa betalparkering vilket vi tror kan leda till fler betalande kunder och mindre nedsmutsning på parkeringsplatsen, sammanfattar Haralds Jungs ansvarige.

Vi kontaktar polisen för att få veta mer om händelsen. Hittade de en kniv i hytten? Beslagtog de den? Det visar sig att det är omöjligt att få fram uppgifter om att någon polisbil alls varit på platsen. Varför det blivit så, kan polisen inte svara på.

Om artikeln

Publicerad: 2018-05-23 14:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Haralds i Ljung Hot & Våld Polis