Aleksander Gabelic (S) tar över efter nyligen bortgångne Jens Nilsson. Fotomontage!Fotograf: Riksdagen

Gabelic tar över efter Nilsson i EU

Bortgångne euparlamentarikerna Jens Nilsson (S), har fått en efterträdare i Aleksander Gabelic (S).

Den 13 mars i år gick den socialdemokratiska EU-parlamentarikern Jens Nilsson tragiskt bort efter en kort tids sjukdom. Idag, den 4 april, tillkännager Valmyndigheten att Nilsson efterträds av Linköpingsbon Aleksander Gabelic (S) som ledamot av Europaparlamentet.
– Jens Nilsson var en uppskattad och erkänt skicklig partivän som med stor förtjänst stod upp för svensk socialdemokratis värderingar och politik på EU-nivå. Jag hoppas att jag ska kunna fortsätta det arbetet i hans anda, säger Gabelic.

Gabelic är född och uppvuxen i Skåne, men bor idag i Linköping. Under mandatperioden 2006 – 2010 tjänstgjorde han som riksdagsledamot för Socialdemokraterna från Östergötlands läns valkrets. Han är sedan 2000 även ordförande för Svenska FN-förbundet.

Vi når inte Gabelic idag då han är utomlands i sitt uppdrag som ordförande i Svenska FN-förbundet, men pressekreterare Martin Rynoson kan ge svar på en del av våra frågor. Kommer Gabelic att ta över Jens Nilssons uppgifter i EU.
– Det är inte säkert att han kommer att göra det, säger Rynoson. Vilka uppgifter och ansvarsområden, som exempelvis utskott, som han ska ha, är något som det just nu pågår diskussion om.

Vi ser fram emot att lära känna Aleksander Gabelic, få veta vilka hjärtefrågor han har och hur han ser på sin viktiga roll som Jens Nilssons efterträdare i EU.

Om artikeln

Publicerad: 2018-04-04 14:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Aleksander Gabelic EU EU-parlamentet Jens Nilsson Riksdagen Socialdemokraterna