Fotograf: Johan Sjöström

Fann medicin i hytten – misstänks för drograttfylla

VD: "Han är ingen missbrukare"

Idag skriver dagspressen att en lastbil voltat av väg 184 i närheten av Härlunda utanför Skara. Det står även att den 30-årige föraren är misstänkt för drograttfylleri samt ringa innehav. Detta stämmer inte säger företagets vd Tommy Rosenkilde som är besviken på dagspressens artiklar.

Vi kontaktar TJ Tak och Fasad AB i Skara som äger fordonet. Tommy Rosenkilde är vd och ägare. Han är besviken över dagspressen sätt att svartmåla föraren.
– Det stämmer inte att han var påverkad och det fanns inget i blodet heller, säger han. Killen tränar och tar hand om sin kropp och han dricker knappt ens. Han är bra på alla sätt.

Vad ringa innehav beträffar, säger Rosenkilde att det i fordonet fanns receptbelagd medicin av någon smärtlindrande sort.

Detta var första gången chauffören körde det aktuella fordonet och Rosenkilde återger förarens berättelse.
– Han berättar att det bakom honom ligger en personbil som hela tiden blinkar och vill förbi, säger han. Till sist kör personbilen om i en kurva varpå min förare berättar att han går ut mot kanten.

Kanten bär inte och lastbilen skär ner och välter. Rosenkilde säger att när han ser hur bilen ser ut, tror han att föraren omkommit, men det som räddat livet på honom är kranen – och mycket tur

Imorgon kommer det att kallas till stormöte på företaget till vilket även de chaufförer som hyrs in kallas för att ge och ta information.
– Jag är besviken på det sätt dagspressen har målat ut föraren. De får det att framstå som att han är missbrukare. Man ska inte svartmåla en person på det viset utan att ta reda på fakta, sammanfattar Tommy Rosenkilde.

Om artikeln

Publicerad: 2018-03-14 13:49
Kategori: Nyheter
Taggar: Drograttfylleri Medicin Trafikolycka